Dissabte 02 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Sostenibilitat i art al Festival Posidònia Mallorca
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores. 

Aquest dissabte vos presentarem Posidònia Mallorca 2016, un festival que combina art, natura, ciència i música i que se celebrarà a Deià el dissabte dia 9 de juliol. És un ecofestival internacional que promou el respecte pel medi ambient i el desenvolupament sostenible, alhora que s’hi realitzen diverses activitats artístiques. La conservació de la Posidònia oceànica simbolitza els objectius i l’esperit del Festival. En l’edició d’enguany hi haurà conferències, exposicions, tallers, poesia i concerts en directe. Ens ho explicaran a la tertúlia del nostre programa, poc després de migdia, el director del Festival, Matteo Trivelli i dos dels seus participants: Guillem Roca, investigador de Canvi Global de l’Imedea, i Ana Bonilla, de PeloPanton, responsable d’un punt d’encontre informatiu entre ciència i pesca.

A continuació, entrevistarem Maria Fiorella, investigadora de l’Institut Universitari d’Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS), que recentment ha defensat una tesi doctoral sobre els efectes beneficiosos dels polifenols, unes molècules que actuen com a antioxidants i antiinflamatoris per contrarestar els canvis associats a l’envelliment cerebral. 

En la primera hora del programa, continuarem amb l’espai De Viatge. En aquesta ocasió anirem a Austràlia amb Antoni Sureda, professor de Bioquímica al Departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut a la UIB, que ens contarà les seves impressions sobre la zona del nord-est d’Austràlia: la regió de Queensland, Darwin i el parc nacional de Kakadú. Farem busseig espectacular enmig de taurons, rajades, tortugues i peixos lloro, i sabrem com són de prop els cangurs, ualabis, cocodrils i la nombrosa avifauna de la zona. En aquest viatge ens acompanyarà Juan Antonio Fernández, professor de cuina de l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller, que ens contarà algunes particularitats sobre la cuina australiana.

Després de les 13 hores ens espera la secció Biodiversitat amb Samuel Pinya, consultor mediambiental i professor del Departament de Biologia a la UIB, amb qui parlarem de la problemàtica de l’eruga del garballó a diversos municipis de Mallorca. Tot seguit, serà el torn de l’humor amb l’Entrevista Impossible de Xavi Canyelles i Luis Resines, i abans d’acabar descobrirem un nou capítol de Ciència Boja, en el qual el físic Adrià García ens contarà un aspecte insòlit o extravagant de la ciència, però amb una aplicació real que argumentarem al nostre programa.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com 

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa “En directe”. També el podeu tornar a sentir al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL