Diumenge 03 a les 23.15


L’HORA D
“La Serra de Tramuntana. Paisatge humà”
 

Mallorca és el paradís, si ets capaç de suportar-holi va dir lescriptora americana Gertrude Stein, enigmàticament, al meu pare, el poeta i autor Robert Graves, lany 1929. Ell acabava de deixar Anglaterra i cercava un indret on establir-se. Poques setmanes després, ja havia descobert aquest racó del paradís, just aquí, a la Tramuntana.

Així comença el documental Serra de Tramuntana, Mallorca. Paisatge humà, en el qual William Graves, fill de l’escriptor Robert Graves, descriu la Serra de Tramuntana a través de les persones que hi viuen.

És un paisatge modelat per generacions de persones, de manera intensa, que testimonia una continuada interacció entre l’home i la natura durant segles. Aquesta simbiosi perfecta entre l’ésser humà i la natura és el motiu principal pel qual la Serra de Tramuntana és, des de l’any 2011, patrimoni de la Humanitat en la categoria de Paisatge Natural.

Les temàtiques del reportatge es tracten mitjançant les veus de les persones que habiten i fan feina a la Serra de Tramuntana i donen a conèixer la seva relació amb la serralada. També escoltarem les veus dels experts: biòlegs, geògrafs o historiadors que, d’una manera divulgativa, ens acosten a aquest patrimoni natural.

El documental Serra de Tramuntana, Mallorca. Paisatge humà, dins de LHora D, s’emetrà diumenge a les 23.15 hores.

LHora D, presentat per Jordi Calleja, és el territori del documental, el lloc en què l’espectador pot accedir a treballs d’aquest gènere amb un vincle temàtic amb la nostra societat i la nostra geografia.

Vos convidam a fer el seguiment del programa a les xarxes socials: al Twitter @IB3 amb l’etiqueta #LHoraD i a facebook.com/IB3org.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i, si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL