Dissabte 16 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Les aplicacions de la tecnologia 360 graus o Realitat Virtual
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores.

Aquest dissabte, després de les 12.30 h, coneixerem les aplicacions de la tecnologia 360 graus, coneguda com Immersiva o Realitat Virtual, i que segons els experts ja ha arribat per quedar definitivament entre nosaltres. En parlarem amb l’excusa de la celebració, el pròxim dia 22, de Conectados en 360, un encontre que es farà a Palma amb la participació de diversos especialistes en el tema i que tendrà IB3 com a mitjà col·laborador. Als nostre programa ens visitarà un dels ponents d’aquest encontre, Simón Garcés, cofundador d’Inisle Interactive Technologies i CEO de Kaboore; i Patricia Bárcenas, ‘social media’ i organitzadora de Conectados en 360.

Abans de tractar aquest tema, poc després del migdia, farem tertúlia amb Joan Groizard, director general d’Energia i Canvi Climàtic; i Carlos Alonso, gerent de l’empresa Meteoclim. Amb ells volem conversar dels objectius de la futura llei de la CAIB contra el canvi climàtic i d’un pla d’adaptació als impactes d’aquest canvi, fins al 2050, en diversos sectors: aigua, agricultura, salut, biodiversitat i turisme, entre d’altres.

A la primera hora del programa continuarem amb l’espai De Viatge. En aquesta ocasió anirem a les illes gregues amb dos viatgers, Toni Font i Martha Zein, protagonistes  d’una travessa excepcional de més de 2.000 milles pel mediterrani amb el vaixell GoOn. Farem una connexió en directe amb el vaixell, que dissabte estarà ancorat al port de l’illa de Quios, molt a prop de la costa turca, i demanarem als viatgers que ens contin les seves vivències, experiències i aventures. En aquest viatge ens acompanyaran José Miguel Redondo, Sele, autor del blog El Rincón de Sele dedicat als viatges, i Juan Antonio Fernández, professor de cuina de l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller. 

Després de les 13 hores retrobarem alguns dels nostres col·laboradors. Primer entrevistarem Alejandro Martínez, naturalista i investigador postdoctoral a la Universidade da Coruña, amb qui conversarem sobre els hàbitats de substitució. És sempre negativa l’activitat humana per a la vida silvestre? Tot seguit serà el torn de l’humor amb una Tertúlia Impossible amb Xavi Canyelles i Luis Resines, i abans d’acabar descobrirem un nou capítol de Ciència Boja, on el físic Adrià García ens contarà un aspecte insòlit o extravagant de la ciència, però amb una aplicació real que argumentarem al nostre programa.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL