Dissabte 23 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
L’enginyeria informàtica i les seves sortides professionals
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11.00 h i les 14.00 h.

Sabíeu que el nombre d’enginyers i matemàtics que es graduen cada any és totalment insuficient per cobrir l’oferta de treball per aquest tipus de professionals? Mentre la demanda de professionals titulats en enginyeries no atura de créixer, l’Estat espanyol ha perdut un de cada quatre estudiants d’enginyeries els darrers deu anys, segons dades del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. A Balears el percentatge d’alumnes que accedeix a les carreres d’Enginyeria a la Universitat és encara més baix en relació a la resta de l’Estat. Aquest dissabte parlarem d’aquesta qüestió i de les possibilitats laborals dels estudis d’enginyeria informàtica, i en farem tertúlia de 12.00 h a 13.00 h amb una representació d’alumnes, professors i empreses. Ens acompanyaran Loren Carrasco, directora de l’Escola Politècnica Superior de la UIB (EPS); Carlos Guerrero, professor d’Enginyeria Informàtica; Xisca Cunill, directora de Recursos Humans de l’empresa Kitmaker; Iñaki Fuentes, responsable de Sistemes de l’empresa Logitravel, i els alumnes d’Enginyeria Informàtica de la UIB Joan Bonnín, Carlos Tenorio, Camila Pérez i Joan Martín, els dos darrers, col·laboradors del nostre programa.

A la primera hora del programa, continuarem amb l’espai De Viatge. En aquesta ocasió anirem a Uzbekistan amb la doctora Isabel Moreno, catedràtica jubilada del Departament de Biologia de la UIB. En aquest viatge ens acompanyaran José Miguel Redondo, Sele, autor del bloc El Rincón de Sele, dedicat als viatges, i Juan Antonio Fernández, professor de cuina de l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller. 

Després de les 13.00 h retrobarem alguns dels nostres col·laboradors. Primer farem la secció Meteo amb Agustí Jansà, exdelegat de l’AEMET a Balears i expert en l’estudi del clima a la Mediterrània, a qui demanarem sobre les bases científiques de la calor i si estam o no a la canícula de l’estiu. Tot seguit, serà el torn de l’humor amb una Entrevista Impossible amb Xavi Canyelles i Luis Resines, i abans d’acabar descobrirem un nou capítol de Ciència Boja, en què el físic Adrià García ens contarà un aspecte insòlit o extravagant de la ciència, però amb una aplicació real que argumentarem al nostre programa.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11.00 h i les 14.00 h, que pretén despertar la curiositat, instruir i, alhora, entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter @BalearsFCiencia i al nostre Facebook Balears fa Ciència-IB3 Ràdio. També al correu electrònic balearsfaciencia@ib3radio.com.

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa en directe. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL