Dissabte 30 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Dedicam el darrer programa de la temporada a la recerca a Cabrera
Aquest dissabte farem el darrer programa de la temporada des del Centre d’Interpretació de Cabrera, a Colònia de Sant Jordi, on esperam un bon nombre de científics, biòlegs, naturalistes i gestors del Parc Marítim i Terrestre, ara que enguany fa 25 anys que es va crear. També els oients estan convidats a venir a Colònia de Sant Jordi, veure com feim el programa, visitar de franc les instal·lacions de l’aquàrium i optar a fer una sortida a Cabrera gràcies al sorteig que com cada setmana realitzam amb l’ajut de l’empresa Excursions a Cabrera.

Començarem el programa a les 11.05 h amb una tertúlia amb Pere Oliver, director del Patronat del Parc de Cabrera; Joan Mayol, biòleg a la Conselleria de Medi Ambient; Xavier Pastor, biòleg marí i exdirector d’Oceana a Europa, i Tonyo Alcover, paleontòleg i investigador del CSIC al departament de Biodiversitat i Conservació de l’Imedea.

Llavors, entrevistarem el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, a qui demanarem pels plans d’ampliació del Parc i pels actes previstos amb motiu del 25 aniversari de la creació del parc, el 29 d’abril del 1991.

Després de migdia rebrem Josep Lluís Pons, director general d’Innovació i Recerca, que ens explicarà com funciona la xarxa d’estacions científiques de la CAIB, inclosa la que s’instal·larà aviat a Cabrera. A continuació, parlarem de tortugues marines —alliberament i col·locació de sensors— amb Guillem Félix, infermer veterinari de la Fundació Palma Aquàrium i amb David March, investigador postdoctoral del CSIC al SOCIB.

Devers les 12.30 h farem una tertúlia amb Miguel McMinn, biòleg i naturalista; Biel Sevilla, geògraf i naturalista; Mercè Morató, representant del GOB en el Patronat del Parc de Cabrera, i Pere Tomás, biòleg i consultor mediambiental. A tots ells els demanarem si creuen que són compatibles les tasques de conservació i ciència amb el turisme al Parc Nacional de Cabrera.

A la tercera hora del programa parlarem amb diversos centres de recerca, que ens explicaran quines són les seves feines específiques a Cabrera. Així, ens visitarà Inés Castejón, investigadora del Grup d’Ecologia en Macròfits Marins de l’Imedea, i Enric Massutí, director del Centre Oceanogràfic de les Illes Balears.

Poc abans d’acabar el programa farem un viatge un poc especial amb Maties Rebassa, biòleg i director del Parc Natural de s’Albufera, que ens durà “a la recerca” d’aus migratòries “rares” a l’Arxipèlag de Cabrera. Tampoc perdrem l’oportunitat de fer una “Entrevista Impossible”, en clau d’humor, amb diverses espècies emblemàtiques de l’arxipèlag de Cabrera: tortuga babaua (Caretta caretta), virot petit (Puffinus mauretanicus), sargantana balear (Podarcis lilfordi) i Posidonia oceanica.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL