Dissabte 17 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
començam nova temporada amb el projecte de fotografia de natura Meet Your Neighbours
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11.00 h i les 14.00 h.

Aquest dissabte, el programa torna novament en antena amb una tertúlia amb els impulsors a les Balears de Meet Your Neighbours (MYN), un projecte fotogràfic internacional de conservació i conscienciació de la biodiversitat d’una manera didàctica i respectuosa amb el medi ambient. Els fundadors del projecte MYN, Niall Benvie i Clay Bolt, són reconeguts internacionalment com a fotògrafs, naturalistes i divulgadors. Aquesta setmana, s’ha presentat el projecte a Palma i s’ha inaugurat una exposició de fotografies al Centre de Cultura de Sa Nostra. En parlarem dissabte, a partir de les 12.00 h, amb els fotògrafs de natura Luis Alberto Domínguez, Joan Marqués i Miquel Àngel Gual, que ens explicaran la tècnica de les fotografies MYN i els seus objectius.

Tot seguit, rebrem Debora Morrison, cap d’Educació i Conservació de la Fundació Palma Aquarium i responsable del Centre de Recuperació de Fauna Marina, i Guillem Felix, infermer veterinari de la Fundació Palma Aquàrium, que vindran als estudis d’IB3 Ràdio per contar-nos el projecte de conscienciació ANIDA per tal de preservar la presència de tortugues marines a les Balears, que els darrers anys han començat a acudir, cada cop en major nombre, a les platges poc freqüentades de les nostres illes per poder fer les postes d’ous. El projecte ANIDA compta amb el suport de la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient del Govern.

A la primera hora del programa, seguirem amb el nostre espai De Viatge, que vàrem posar en marxa a finals de la temporada passada, dedicat a conèixer els llocs més llunyans del planeta, i la seva relació amb la biodiversitat. En aquesta ocasió, anirem fins al Pantanal del Brasil amb el fotògraf de natura Francis de Andrés, que ens contarà les seves impressions i alguns secrets per poder fotografiar la increïble fauna d’aquest lloc tan especial del Brasil. En aquest afany ens ajudarà José Miguel Redondo, Sele, autor del bloc El Rincón de Sele, dedicat als viatges.

Després de les 13.00 h, retrobarem alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer farem Patrimoni Arqueològic amb Albert Forés, divulgador, especialista en arqueologia i gestor cultural. Tot seguit, serà el torn de l’humor amb l’Entrevista Impossible amb el nostre col·laborador Xavi Canyelles, i abans d’acabar contactarem amb el físic Adrià García que dissabte dematí participarà a les xerrades de divulgació científica Naukas 2016 a Bilbao.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11.00 h i les 14.00 h, que pretén despertar la curiositat, instruir i, alhora, entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter @BalearsFCiencia, al nostre Facebook Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic balearsfaciencia@ib3radio.com.

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com es pot sentir el programa en directe. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL