Dissabte 24 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
entrevista amb el director de l’Imedea, Jorge Terrados
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 h i les 14 h.

Aquest dissabte a partir de les 12.05 h entrevistarem el director de l’Imedea, Jorge Terrados, per conèixer els objectius d’aquest institut, punter en la recerca que es fa a les nostres Illes. Farem un repàs dels principals projectes impulsats des d’aquest centre mixt del CSIC i la UIB que té la seva seu a Esporles, principalment en àmbits de recursos naturals, estudi del litoral, efectes del canvi global sobre els ecosistemes i sostenibilitat. Científic titular del CSIC, Jorge Terrados és biòleg, lidera el Grup d’Ecologia de Macròfits Marins de l‘Imedea i va accedir a la direcció d’aquest centre de recerca el mes de març passat.

Tot seguit conversarem amb Tomeu Alorda, professor d’enginyeria de telecomunicacions a la UIB, doctor en física i director del grup de recerca de Smartcity i Smartdestinations, que ens explicarà els objectius del projecte Secured a la Platja de Palma, una prova pilot que s’està fent aquests dies per tal d’aconseguir un desplegament de la tecnologia en un “entorn real” amb la finalitat d’avaluar el seu rendiment i funcionalitat, per exemple usant la xarxa domèstica, la connexió 3G/4G, o la Wi-Fi pública de l’aeroport.

A la primera hora del programa seguirem amb el nostre espai De Viatge dedicat a conèixer els llocs més llunyans del planeta i la seva relació amb la biodiversitat. En aquesta ocasió anirem fins a Australià amb Joan Bisbal, professor d’administració d’empreses a l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller. També contactarem amb José Miguel Redondo, Sele, autor del blog El Rincon de Sele dedicat als viatges.

Després de les 13 h retrobarem alguns dels nostres col·laboradors. Primer farem la secció Meteo amb Agustí Jansà, exdelegat de l’AEMET a Balears i expert en l’estudi del clima a la Mediterrània, a qui li demanarem sobre les perspectives i característiques de la Tardor que ha arribat aquesta setmana.  Tot seguit serà el torn de l’humor amb una Entrevista Impossible amb Xavi Canyelles i abans d’acabar posarem en marxa una nova secció, Safareig de Ciència, on el físic Adrià García ens farà un repàs de diverses qüestions vinculades a l’actualitat científica.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 h i les 14 h, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa en directe. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL