Dissabte 01 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Estudi sobre el canvi climàtic a la Mediterrània occidental
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 h i les 14 h.

Aquest dissabte, i per motius de programació, el programa començarà una hora més tard del que és habitual, i a partir de les 12.05 h coneixerem un estudi científic que relaciona l’estiu mediterrani amb el canvi climàtic. L’estudi ha estat elaborat pel Grup de Meteorologia del departament de Física de la UIB i demostra una progressiva anticipació del període estival a la Mediterrània occidental, tant per causes antropogèniques (l’efecte hivernacle) com per un escalfament global en la circulació general atmosfèrica. Ens ho explicarà el doctor Victor Homar, professor i investigador de física a la UIB. També ens acompanyarà Carlos Alonso, gerent de l’empresa Meteoclim, que ens presentarà quines són les darreres feines, en col·laboració amb el Govern, en el procés de participació publica per l’elaboració de la futura llei de canvi climàtic a Balears.

Tot seguit conversarem amb Antoni Bordoy, doctor en Filosofia i professor d’aquesta matèria a la UIB, que ens explicarà les conclusions d’un simposi internacional sobre el llegat de Ramon Llull que s’ha celebrat aquesta setmana a Palma.

Després de les 13 h, retrobarem alguns dels nostres col·laboradors habituals però també posarem en marxa noves seccions. En concret, obrirem una finestra a l’Univers amb Pep Marcús, president del club d’observació astronòmica Newton i vocal de l’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai, entitat que justament aquesta setmana ha organitzat l’exposició ‘Mallorca Astronòmica’ als jardins de la Misericòrdia a Palma.

Tot seguit serà el torn de l’humor amb una Entrevista Impossible amb Xavi Canyelles i abans d’acabar farem Safareig de Ciència amb el físic Adrià García i un particular i suggestiu repàs de l’actualitat científica.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 h i les 14 h, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa en directe. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL