Dissabte 01 a les 23.00


NO APAGUIS EL LLUM
Els abusos a menors
Com es pot detectar el que és un abús a un nin o el que no i com es pot prevenir? Aquest dissabte, al programa de sexe dIB3 Ràdio, sanalitzarà en profunditat una problemàtica que afecta el 20 per cent dels infants

El silenci és el principal aliat d’aquells que cometen abusos sexuals a menors. Molts de nins no reconeixen fins que són adults que varen patir algun tipus d’abús quan eren petits. La xifra és alarmant. Un 20 per cent dels nins, i majoritàriament les nines, són víctimes d’aquesta xacra abans dels 17 anys.

L’abús sexual avui no s’entén només com a agressió física, sinó que inclou un ampli ventall de tipologies: des de l’exhibicionisme, les telefonades obscenes, l’assetjament a través d’Internet, els tocaments o, fins i tot, la violació. La majoria dels casos són ocasionats per algun familiar o conegut i són complicats de detectar perquè el nin no sap molt bé què està passant.

Per aquest motiu, aquesta setmana a No apaguis el llum, la formadora de la Fundació RANA, Patricia Moliner, explicarà què entenem per abusos sexuals a menors i com es poden detectar.

A la segona part del programa, la psiquiatra i escriptora María José Moreno compartirà amb els oients que les noves tecnologies, les xarxes socials i Internet en general han desenvolupat una nova manera de controlar i abusar dels menors. Ho ha plasmat també en la seva darrera obra: La Fuerza de Eros.

No apaguis el llum, el programa d’informació sexual d’IB3 Ràdio, presentat per Maria Rigo i Joan Guillem Jaume que s’emet cada dissabte a les onze de la nit  a IB3 Ràdio.

L’audiència pot contactar amb No apaguis el llum a la pàgina de Facebook: No apaguis el llum IB3 i al correu electrònic: noapaguiselllum@ib3radio.com.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL