Dissabte 08 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Indicadors de Pressió Humana i efectes sobre la sostenibilitat
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores.

Podem continuar creixent sense modular aquest creixement? Aquest dissabte tractarem de respondre aquesta qüestió amb Andreu Sansó, professor del departament d’Economia Aplicada de la UIB i coneixerem un estudi científic que mesura els indicadors de pressió humana en els territoris. Sansó va presentar aquest estudi fa pocs dies al Caixa Fòrum Palma en el marc d’unes jornades organitzades per la Direcció General de Recerca i Innovació del Govern amb la participació de representants i experts de diferents institucions involucrades en la gestió del territori, la recerca i l’economia.

Tot seguit connectarem amb el Segon Campionat Europeu de Grimpada d’Arbres que s’estarà celebrant just dissabte matí a Valldemossa i que organitza l’Associació Balear de l’Arbre (ABA). Els grimpadors d’arbres o arboristes contribueixen activament en el desenvolupament d’aquesta professió, mantenint un estret vincle amb científics, enginyers i apassionats dels arbres amb la finalitat d’evolucionar a partir de l’intercanvi de coneixements. Ens ho explicarà el president de ABA, Jaume Fiol.

A la primera hora del programa seguirem amb el nostre espai De Viatge, en aquesta ocasió amb Biel Sevilla, geògraf i naturalista, que ens explicarà les seves experiències als Picos de Europa i Astúries. També contactarem amb José Miguel Redondo, Sele, autor del blog “El Rincón de Sele” dedicat als viatges i sabrem com es farà una observació d’aus a Es Carnatge a Mallorca que organitza el GOB i l’ajuntament de Palma per aquest proper diumenge amb motiu del Dia Mundial de les Aus.

Després de les 13 hores retrobarem alguns dels nostres col·laboradors habituals i seguirem posant en marxa noves seccions, com Gastrociència amb Juan Antonio Fernández, professor de cuina l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller. Tot seguit serà el torn de l’humor amb una Entrevista Impossible amb Xavi Canyelles i abans d’acabar farem Safareig de Ciència amb el físic Adrià García i el seu particular repàs de l’actualitat científica.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruïr i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

A la web IB3.org podeu escoltar aquest programa en directe i, si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL