Dissabte 15 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Des de la plaça Espanya de Palma a la Jornada de la ONCE
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Radio, entre 11 i 14 hores.

Aquest dissabte emetem el programa des de la plaça Espanya de Palma, on IB3 Ràdio instal·la al llarg de tot el matí un envelat amb motiu de la Jornada de la ONCE. En el transcurs del programa farem entrevistes, tertúlies i coneixerem els detalls de la II Blind Running Mallorca, una carrera popular de sensibilització per tal que els participants coneguin la sensació de córrer a cegues. També us explicarem, mitjançant diverses connexions a través del micròfon autònom amb el nostre col·laborador Miquel Amengual, algunes de les moltes activitats que aquest dia es celebren a la plaça Espanya: tallers de Braille, circuits de mobilitat, mostres, exposicions, etc.

A la primera hora del programa anirem De Viatge, en aquesta ocasió amb un convidat molt especial a qui la seva important deficiència visual no li suposa, de cap de les maneres, cap impediment per decidir-se a viatjar. Ens ho contarà Gabriel Salvà, que ens farà un resum de les seves experiències viatgeres per tot el planeta. Tot seguit un afiliat a la ONCE, Joan Boixeda, ens explicarà de quina manera les persones cegues poden percebre una obra d’art. El Museu de Mallorca participarà a la jornada amb una representació en relleu del quadre “Entrebigat de les Justes”.

Després de migdia entrevistarem Elianne Scarafile, presidenta de l’Associació per a la integració de la Llengua de Signes a Balears (ILSBA), entitat que dissabte realitzarà un taller de sensibilització per a persones sordocegues a la plaça Espanya de Palma.

Passades les 13 hores rebrem un venedor de cupons, Jaume Albons, i us explicarem com ha anat la II Blind Running Mallorca amb Esther Vidal i Borja Rodríguez, responsables de l’organització d’aquesta carrera popular que es fa el matí de dissabte amb sortida i arribada al Parc de Ses Estacions. Diversos participants s’acostaran també a l’envelat d’IB3 Ràdio per contar-nos l’experiència de córrer a cegues. Tot seguit serà el torn de l’humor amb Xavi Canyelles i abans d’acabar farem Safareig de Ciència amb el físic Adrià García.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre 11 i 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gracies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL