Dissabte 29 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Divulgació astronòmica i espectacle audiovisual sobre l’Univers
Aquest dissabte coneixerem l’espectacle Mirades a l’Univers, estructurat com un conte que explica l’orígen de totes les coses i proposa un viatge a través de l’evolució, fins arribar a l’aparició de la vida al nostre planeta.

Tractarem de reproduïr, en els nostres estudis de la ràdio, aquest espectacle audiovisual que tindrà lloc la propera setmana a l’Observatori Astronòmic de Mallorca (OAM) i que combina la divulgació científica, la música electrònica i els instruments tradicionals. Poc després de migdia ens visitaran el divulgador de l’astronomia, Xavi Villanueva, i el músic Biyi Amez, especialista en la interpretació del theremin, un instrument que té un so que es genera mitjançant circuits elèctrics, sense la utilització de cap mecanisme i que consisteix en una caixa amb dues antenes, horitzontal i vertical, que controlen respectivament volum (fort-fluix) i to (nota aguda-greu).

Després entrevistarem Biel Frontera, Regidor de Noves Tecnologies i Transparència de l’ajuntament d’Inca, que ens donarà tots els detalls de la II Fira de la Ciència i la Tecnologia que tindrà lloc aquest cap de setmana a Inca. La fira comptarà amb estands a on es podrà gaudir d’experiments relacionats amb diverses disciplines científiques; així com carpes amb empreses que fan un ús intensiu de les noves tecnologies, com vehicles elèctrics, xarxes de telecomunicacions, domòtica, electrònica, aplicacions web i mòbils, etc.

Abans de tractar aquests temes, a la primera hora del programa anirem De Viatge fins Alaska amb Josep Manchado, geògraf, naturalista i director insular de medi ambient, que ens contarà les seves impressions sobre una terra “de pel·lícula, de llegendes, d’immensos espais inabastables” i sense gent, amb només natura, paisatge i vida salvatge. També contactarem amb José Miguel Redondo, Sele, autor del blog ‘El Rincón de Sele’ dedicat als viatges.

A partir de les 13 hores retrobem alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer farem Biodiversitat amb Samuel Pinya, consultor mediambiental i professor del departament de Biologia a la UIB. Tot seguit serà el torn de l’humor, aquest cop amb una Tertúlia Impossible amb Xavi Canyelles i Luis Resines, i abans d’acabar farem Safareig de Ciència amb el físic Adrià García.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre 11 i 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruïr i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL