Dilluns 31 a les 23.00


AIRE!
Les tonades de feina
El programa d’avui ens acostarà a una de les formes musicals més extenses a les Balears, les cançons de feina, cant que acompanyàven treballs de la mà i que coneixerem gràcies a les veus de Toni i Maria Adrover, que ens cantaran les que ells varen aprendre de nins.

El musicòleg Francesc Vicencs ens explicarà les peculiaritats d’aquestes cançons i al Conservatori de Música de Palma compararem les veus dels cantadors del camp i  les veus educades, gràcies al professor Antoni Adrover i les seves alumnes.

L’harmonicista Víctor Uris ens parlarà de les cançons de feina més conegudes arreu del món, els blues, i amb el cantautor manacorí Miquel Serra veurem que encara hi ha qui conjuga camp i música. Un camp que es nodreix de llavors com les que conserven al Jardí Botànic de Sóller, que ens ensenyarà Magdalena Vicens.

Aire! és un programa sobre la música i la cultura tradicional de les nostres illes. Un viatge de la mà de Joan Frontera on descobrirem a través de les cançons, els balls i les danses, i els diferents instruments propis amb les particularitats de tot allò que envoltava i donava sentit a la música folk.

Aire! s’emet el dilluns 31 d’octubre a les 23.00 h.

Podeu fer seguiment d’aquest programa a les xarxes socials amb l’etiqueta #AireIB3.

Trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 i a Facebook IB3org. A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL