Dimarts 01 a les 21.35


UN LLOC AMB HISTÒRIA
Doble sessió d’estrena d’Un lloc amb història amb Alfàbia i els Olors de protagonistes
Aquest dimarts a IB3 TV, vos oferirem doble sessió d’estrena del programa Un lloc amb història.

Alfàbia, Pere de Santacília, el bandoler temut, Canamunt i Canavall, històries de venjança, de represàlies i violència. Qui no ha sentit parlar d’ells avui en dia?  Els Canamunt foren un bàndol de la ciutat de Mallorca que durant el s. XVII protagonitzaren, juntament amb els Canavall, una espiral de violència a Mallorca entre les famílies nobles.

El conflicte s’estenguè també a la part forana on els bandolers cercaven protecció i suport a canvi de dur a terme els seus enfrontaments entre els bàndols oposats.

A continuació, Els Olors, l’amor impossible. L’aroma d’un amor frustrat pels convencionalismes de la Mallorca del S. XVIII que visqué l’espectacular fugida dels amants Manuel de Bustillos i Elisabeth Font dels Olors. Ella tenia 22 anys, ell 30, i junts tot un món per endavant.

Una passió que no traspassà les fronteres de la corona i que tingué un final tràgic del que fou espectadora tota la ciutat de Palma. Encara ressonen els darrers  acords d’un amor frustrat del que fou testimoni i llegat la possessió Els Olors en el poble d’Artà.

Un lloc amb història,  el programa per a grans i petits, que pretén apropar la història de les Illes Balears de la mà de personatges emblemàtics que van ajudar al desenvolupament econòmic, cultural i social de les nostres illes en el període comprès entre els segles XVIII i  XX.

Un recorregut per emblemàtiques possessions mallorquines que decoraren la vida dels nostres protagonistes, i que ens ajudarà a conèixer una mica més la nostra història i submergir-nos en el món rural de l’època a través de tretze escenaris diferents amb aportacions d’experts historiadors en la temàtica. L’escriptor Tomàs Vibot i la periodista Victòria Morell, seran els encarregats d’acompanyar i dirigir la història dels protagonistes.

Un lloc amb història, en sessió de doble estrena el dimarts 1 de novembre a les 21.35 h.

Podeu fer el seguiment d’aquest programa a les xarxes socials amb l’etiqueta #UnLlocIB3.

Trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 i a facebook.com/IB3org. A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL