Dilluns 07 a les 21.40


AIXÒ ÉS MEL
Conserves de Déu i dels humans
Des de les civilitzacions primitives s’han emprat mètodes per conservar els aliments i  fer-los durar el màxim temps possible. Deshidratats al sol, congelats, guardats dins serradís, amb embolcalls, el salaó, el fumat, la salmorra, l’empotat en vinagre, en almívar, en oli o en saïm… són moltes les formes de conservar-los. Aquesta setmana a Això és mel  volem conèixer algunes de les tècniques més importants.

Tomeu Caldentey parlarà amb uns pagesos de Mallorca perquè li expliquin com assequen les tomàtigues mentre què, Toni Pinya ens descobrirà que té a veure Napoleó amb les conserves al buit. Ens ho explicarà guardant tomàtigues dins botelles de cava com es feia a principis del segle XX.

Estiven Arráez ens explicarà quina és la tècnica que utilitzen els cuiners professionals per envasar i cuinar al buit. Així també, recordarem algunes de les principals conserves que hem fet als més de 100 programes d’Això és mel i prepararem codonyat, un imprescindible del rebost illenc.

Anirem a Formentera per veure com els pescadors empoten el peix  sec amb oli. Biel Mayans ens explicarà la història de la seva fàbrica conservera que va ser pionera arreu d’Espanya. I acabarem el programa amb un petit tast dels productes que haurem recopilat durant tot el dia.

Això és mel és un programa de cultura i gastronomia que ha recorregut  pobles i ciutats de les Illes Balears per conèixer-ne de primera mà la història, el patrimoni i les curiositats relacionades amb la gastronomia i els productes agroalimentaris de l’arxipèlag. I sempre amb els nostres protagonistes, l’actor Toni Gomila i el cuiner Tomeu Caldentey.

 Això és mel,  s’emet el dilluns 7 de novembre a les 21.40 h.

Podeu fer el seguiment d’aquest programa a les xarxes socials amb l’etiqueta #AixòÉsMel. Trobareu més informació al compte de Twitter: @IB3 i a Facebook IB3org.

A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL