Dissabte 05 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Curs d’iniciació a l’ornitologia
Aquest dissabte xerrarem del món de les aus i us explicarem els detalls d’un curs d’iniciació a l’ornitologia que organitzen el GOB i la Conselleria de Medi Ambient a la finca pública de Son Real (Santa Margalida) per els propers dies 12 i 13 de novembre. D’on venen les aus? On viuen? Què mengen? Per què tenen aquestes formes? Per què canten? Tractarem de respondre aquestes i altres qüestions després de migdia amb el naturalista Pere Vicens.

Tot seguit conversarem amb el divulgador científic Antonio Martínez Ron que acaba de publicar el llibre “El ojo desnudo”. L’autor ha treballat en diferents mitjans de comunicació, col·laborant durant dues temporades en el programa “Orbita Laika” de TVE. També és responsable d’alguns dels projectes digitals de divulgació científica en espanyol més exitosos, com Naukas.com i Fogonazos.es.  A “El ojo desnudo” l’autor proposa un viatge per “veure la realitat amb una nova mirada” i tractar de comprendre com hem arribat a descobrir el que sabem.

A la primera hora del programa seguirem amb el nostre espai De Viatge i en aquesta ocasió anirem fins Stromboli, la petita illa volcànica italiana que forma part de l’arxipèlag de les Eòlies, al mar Tirrè, al nord de la costa de Sicília. L’aventurer i fotògraf eivissenc Xavier Tur ens contarà la manera de fotografiar la Via Làctia just al damunt del volcà i ens farà un resum de les seves impressions després d’escalar la muntanya i contemplar les erupcions de prop. També contactarem amb José Miguel Redondo, Sele, autor del blog El Rincón de Sele dedicat als viatges.

Després de les 13 hores retrobarem alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer farem la secció “Mirant el cel” amb Pep Marcús, president del club d’observació astronòmica Newton i membre de l’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai. Tot seguit serà el torn de l’humor amb una Tertúlia Impossible Xavi Canyelles i Luis Resines, i abans d’acabar farem Safareig de Ciència amb el físic Adrià García que ens explicarà quins son els científics que al llarg de l’història han renunciat al premi Nobel o a d’altres premis.

L’espai, dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores, i que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL