Dimarts 08 a les 22.30


ZOOM
Pròxima parada, transport públic
A través de la celebració del centenari de l’arribada del tramvia elèctric a Palma feim un repàs a 100 anys de mobilitat moderna. Repassam què va suposar el tramvia per a la ciutat i com la història i el desenvolupament el van fer desaparèixer, des de llavors, dels carrers de Palma donant pas als autobusos.

L’anàlisi el posam sobre la situació actual del transport públic a les Illes Balears i si la nostra comunitat està adaptada i preparada per a ell. I ho feim amb l’experiència pròpia dels usuaris. Són ells qui que l’empren i qui també en pateixen les deficiències. Tot, a l’hora que els gestors públics del servei reclamen més consciència de transport públic a la ciutadania per tal d’aconseguir un espai de cada vegada més lliure de cotxes i fums i destinat a les persones. Però, està preparat el transport públic que tenim per donar una resposta  eficient?

Pujarem al bus i al tren. O no… perquè a vegades no és possible fer servir el transport públic. El motiu: horaris i freqüències. També parlam sobre l’ampliació del tren de Llevant. Un projecte que va quedar aturat durant la passada legislatura i amb el qual s’hi comprometeren els partits polítics que llavors estàven a l’oposició. El projecte del tren de Llevant, a dia d’avui, segueix paralitzat.

El programa de reportatges d’actualitat Zoom amb el títol Pròxima parada: transport públic compta amb el guió de la periodista Marina Heredero, realitzat i produït per els serveis informatius d’IB3 televisió en col·laboració de les redaccions de Menorca i les Pitiüses.

Zoom s’emet el dimarts 8 de novembre a les 22.30 h amb la presentació de temes socials, humans, econòmics i mediambientals que preocupen i afecten la nostra societat, abordant-los en profunditat i amb el màxim rigor periodístic.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials: al Twitter @IB3 i al Facebook: IB3org amb l’etiqueta #ZoomIB3.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i, si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL