Dimarts 22 a les 21.35


UN LLOC AMB HISTÒRIA
Els Calderers de Sant Joan
Antoni Oliver Gaya és el nostre protagonista d’avui. Polític i amo de possessió, fou regidor i batle de l’ajuntament de Sant Joan i també fundador i president de la Caixa Rural del mateix poble. Se’l coneix per ser un dels darrers amos de possessió que assatjà una revolució tecnològica admirada per tot l’Estat un anhel però, que no poguè evitar el desenllaç tràgic que auguraven a les cases de possessió.

L’esència d’Antoni Oliver es respira a la possessió dels Calderers de Sant Joan. Una possessió que reb el nom de l’ofici que desenvoluparen els tres germans  propietaris durant el  segle XIII.

Els Calderers representa un exemple d’explotació agrària que va saber atreure al sèquit d’Alfons XIII per ser testimonis del desenvolupament agrari aplicat pel seu amo, seguint sempre la màxima; “Progrès amb prudència i pràctica amb ciència”.

Un lloc amb història,  el programa per a grans i petits, que pretén apropar la història de les Illes Balears de la mà de personatges emblemàtics que van ajudar al desenvolupament econòmic, cultural i social de les nostres illes en el període comprès entre els segles XVIII i  XX.

Un recorregut per emblemàtiques possessions mallorquines que decoraren la vida dels nostres protagonistes, i que ens ajudarà a conèixer una mica més la nostra història i submergir-nos en el món rural de l’època a través de tretze escenaris diferents amb aportacions d’experts historiadors en la temàtica. L’escriptor Tomàs Vibot i la periodista Victòria Morell, seran els encarregats d’acompanyar i dirigir la història dels protagonistes.

Un lloc amb història,  s’emet el dimarts 22 de novembre a les 21.35 h a IB3 TV.

 Podeu fer el seguiment d’aquest programa a les xarxes socials amb l’etiqueta #UnLlocIB3.

Trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 i a facebook.com/IB3org. A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL