Dissabte 03 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Iniciativa ‘Tramuntana XXI’, un espai de diàleg en favor de la sostenibilitat
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio entre les 11 i les 14 hores.

Aquest dissabte al migdia coneixerem Tramuntana XXI, una associació no lucrativa que pretén aglutinar espais de diàleg i de coneixement per contribuir a crear un futur més sostenible per a la serra de Tramuntana. En xerrarem amb el seu president, Antoni Martínez Taberner, professor d’ecologia de la UIB, i amb el seu vicepresident, el naturalista i biòleg Joan Mayol.

Tot seguit parlarem de salut mental amb Sílvia Moreno, responsable de la Fundació Sa Riera, una organització de creació recent que impulsa i gestiona projectes encaminats a augmentar la qualitat de vida dels malalts i fomentar la seva integració social i laboral. També ens acompanyarà la doctora Torres, especialista i investigadora en psiquiatria a l’Hospital Psiquiàtric i a l’Hospital de Son Espases.

Abans de tractar aquests temes, durant la primera hora del programa, durem a terme el nostre espai De viatge, dedicat a conèixer els llocs més llunyans del planeta i la seva relació amb la biodiversitat. En aquesta ocasió anirem fins al Brasil amb Samuel Pinya, consultor mediambiental i professor del departament de Biologia a la UIB.

Passades les 13 hores, ens retrobarem amb alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer obrirem una finestra a l’univers amb Pep Marcús, president del Club d’Observació Astronòmica Newton i vocal de l’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai. Amb ell, tal com feim el primer dissabte de cada mes, presentarem la secció Mirant el cel, que en aquesta ocasió es convertirà en un resum astronòmic del 2016. Tot seguit serà el torn de l’humor amb l’Entrevista impossible de Xavi Canyelles. Abans d’acabar farem Safareig de ciència amb el físic Adrià García.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio entre les 11 i les 14 hores. Pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir mitjançant la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.
Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia, al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa en directe. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL