Dijous 08 a les 21.40


UEP! COM ANAM?
Les matances
Aprofitant el pont festiu, Toni Ballador viurà i compartirà una de les tradicions ancestrals més arrelades de ca nostra: les matances.

A trenc d’alba, Toni Ballador visitarà la finca Es Pont de Montuïri, coneguda per tothom com El Bulli, pels grans dinarots que s’hi celebren. Allà passarà una intensa jornada acompanyant l’amo i els matancers en les diverses tasques d’acorar, socarrimar, pelar i esxullar els dos porcs ben formosos que se sacrificaran.

Així mateix, també es trobarà com peix dins l’aigua durant l’abundós berenar que s’oferirà als assistents i convidats i durant les posteriors feines de pastat i embotit de les llonganisses, sobrassades, botifarrons i camallots que finalment ompliran la perxa i el rebost de la casa. Seran unes matances així com toca, dignes de ser recordades.

Memorable serà també el reportatge sobre el paper històric de les antigues canteres de Balears que Felip Munar ens oferirà mentre conversa amb el propietari de la gravera de Can Xot de Felanitx.

I acabarem amb Vanessa Garcia i els remeis peculiars de la mel, les sembres de cols i altres curiositats d’arreu de la geografia illenca.

Uep! Com anam? s’emet el dijous 8 de desembre a les 21.40 h, a IB3 Televisió.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials, a Twitter (@IB3) i al Facebook del programa (facebook.com/uepcomanam), amb l’etiqueta #UepIB3. També podeu veure els continguts en exclusiva al canal de Youtube del programa: Uep! Com anam? IB3.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i, si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL