Dimarts 06 a les 21.35


UN LLOC AMB HISTÒRIA
Solleric, el marquès il·lustrat
Avui viatjarem en el temps per un camí que ens aproparà a la història d’un home emprenedor i visionari. Un erudit que es va saber avançar a les modernitats pròpies de la Mallorca del segle XVIII i que despertà les enraonies de la societat d’aquell temps: Miguel Vallès Reus de Berga i Canals, més conegut com el «marquès de Solleric».  Un home valent, agosarat, que cavalcà per mar per alliberar Menorca del domini anglès i navegà per terra per importar els mètodes il·lustrats de la societat francesa.

A l’espai d’avui coneixerem un periple insòlit per un espai inèdit, símbol del poder nobiliari d’aquell temps, en una possessió d’Orient: Solleric es convertí en l’escenari de les principals fites que marcaren els anys en què un jove impetuós volgué revolucionar la seva terra.

Un lloc amb història,  el programa per a grans i petits que pretén apropar la història de les Illes Balears de la mà de personatges emblemàtics que van contribuir al desenvolupament econòmic, cultural i social de les nostres illes en el període comprès entre els segles XVIII i  XX.

Un recorregut per emblemàtiques possessions mallorquines que decoraren la vida dels nostres protagonistes i que ens ajudarà a conèixer una mica més la nostra història i submergir-nos en el món rural de l’època per mitjà de tretze escenaris diferents, amb aportacions d’historiadors experts en la temàtica. L’escriptor Tomàs Vibot i la periodista Victòria Morell seran els encarregats d’acompanyar i dirigir la història dels protagonistes.

Un lloc amb història  s’emet el dimarts 6 de desembre a les 21.35 h a IB3 TV.

Podeu fer el seguiment d’aquest programa a les xarxes socials amb l’etiqueta #UnLlocIB3.

Trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 i a facebook.com/IB3org. A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL