Dimarts 13 a les 21.30


ZOOM
Les claus del lloguer
El lloguer vacacional és un fenomen en ascens que està revolucionant el turisme a  Balears.  A més, ha estat impulsat per unes temporades turístiques de rècord i per la irrupció de les webs especialitzades que permeten un contacte directe i immediat entre els propietaris de les cases i els clients finals.

Els seus partidaris asseguren que reparteix la riquesa turística, que crea ocupació i que contribueix al manteniment de cases i elements patrimonials. Per contra, els seus detractors afirmen que provoca massificació, que encareix l’habitatge i que causa problemes de convivència.

Es calcula que a Balears hi ha uns 45.000 habitatges que s’anuncien a les plataformes, tant legalment com il·legalment. És un mercat global que es mou al marge de la indústria turística tradicional i que encara no s’ha regulat totalment.

Per la seva banda, el Govern Balear intenta adaptar el seu marc normatiu a la nova situació. Però la realitat, com acostuma a fer, va unes passes per davant de les lleis.

¿Quins són els límits i quines claus té aquesta nova manera de viatjar? En el programa d’avui obrim Zoom al lloguer turístic.

El programa de reportatges d’actualitat Zoom, que aquest dimarts durà el títol Les claus del lloguer, és una producció dels serveis informatius d’IB3 Televisió en col·laboració amb les redaccions de Menorca i les Pitiüses.

Zoom s’emet aquest dimarts 13 de desembre a les 21.30h amb la presentació de temes socials, humans, econòmics i mediambientals que preocupen i afecten la nostra societat, abordant-los en profunditat i amb el màxim rigor periodístic.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials: al Twitter @IB3, amb l’etiqueta #ZoomIB3, i al Facebook IB3org.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe. Si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.

 

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL