Dilluns 19 a les 23.00


AIRE!
La Sibil·la
En el programa d’avui parlarem de La Sibil·la, el drama litúrgic més important de la tradició europea, de com ens ha arribat fins els nostres dies i com ha canviat al llarg del temps. Per això, anirem al Santuari de Lluc, on els Blavets de Lluc en fan una de les interpretacions més celebrades i podrem tocar el seu famós orgue.

A peu pla, serà Colau Colom, amb la seva neta Júlia Colom, l’encarregat d’interpretar la cançó com la va aprendre de nin, el professor Antoni Picazo ens parlarà de les endevinadores i bruixes i el seu paper en la nostra cultura popular i el climatòleg Climent Ramis intentarà imaginar els possibles fins del món que ens amenacen. I si amb Tolo Crespí coneixem l’origen del vestit habiual de La Sibil·la, amb l’expert Francesc Vicens entendrem molt millor tota la resta d’elements que conformen aquesta cita anual.

El contrapunt musical, avui de la mà del grup de doom metal Helevorn. Què té a veure La Sibil·la amb el rock dur? Avui ho descobrirem a Aire!

Aire!, és un programa sobre la música i la cultura tradicional de les nostres Illes. Un viatge amb Joan Frontera en què descobrirem, a través de les cançons, els balls, les danses i els diversos instruments propis amb les particularitats de tot allò que envoltava la música folk i la hi donava sentit.

Aire!, s’emetrà dilluns 19 de desembre a les 23 hores.

Podeu fer el seguiment d’aquest programa a les xarxes socials amb l’etiqueta #AireIB3.

Trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 i al Facebook IB3org. A la pàgina web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe, i també el podreu veure al servei “A la carta”.

 

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL