Dimarts 27 a les 23.00


UN LLOC AMB HISTÒRIA
Casa Lluriach, la noblesa menorquina
El 24 de maig de 1683 és la data en què s’atorga el primer dels títols nobiliaris del regne a Menorca. És el rei Carles II qui nomena don Miquel Lleonard de Cardona i Renteria, Cavaller de Santiago i tinent general de la Cavalleria de les costes del Regne de Granada, baró de Lluriach. Comença així la vida de l’aristocràcia a Menorca.

El casal del baró de Lluriach és el més antic de Ciutadella. En una clau de volta apareix la data de 1607. Està al carrer de Santa Clara, molt a prop del reial monestir de Santa Clara, un convent de monges de clausura, la història del qual també està lligada a la baronia.

Un lloc amb història,  el programa per a grans i petits que pretén apropar la història de les Illes Balears de la mà de personatges emblemàtics que van contribuir al desenvolupament econòmic, cultural i social de les nostres illes en el període comprès entre els segles XVIII i  XX.

Un recorregut per possessions mallorquines emblemàtiques que decoraren la vida dels nostres protagonistes que ens ajudarà a conèixer una mica més la nostra història i a submergir-nos en el món rural de l’època per mitjà de tretze escenaris. L’escriptor Tomàs Vibot i la periodista Victòria Morell seran els encarregats d’acompanyar i dirigir la història dels protagonistes, que comptarà amb les aportacions d’historiadors experts en la temàtica.

Un lloc amb història  s’emetrà aquest dimarts 27 de desembre a les 23 h a IB3 TV.

Podeu fer el seguiment d’aquest programa a les xarxes socials amb l’etiqueta #UnLlocIB3.

Trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 i a facebook.com/IB3org. A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.

 

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL