Dissabte 31 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Recull de ciència de 2016
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre 11 i 14 hores.

Aquest dissabte dedicarem el darrer programa de l’any a fer un repàs d’alguns dels temes que pensam que són representatius de la ciència que s’ha fet a Balears el 2016. Recordarem el programa dedicat a Cabrera. Recuperarem les ones gravitacionals, farem espeleologia subaquàtica i somriurem amb un recull d’“Entrevistes Impossibles”.

Després de les 11 hores recordarem el programa emès des del Centre d’Interpretació de Cabrera el mes de juliol passat, a Colònia de Sant Jordi, amb la participació de científics, biòlegs, naturalistes i gestors del Parc Nacional Marítim i Terrestre de Cabrera, ara que enguany se celebra els 25 anys de la seva creació. Així, tornarem a sentir una tertúlia amb Pere Oliver, director del Patronat del Parc de Cabrera; Joan Mayol, biòleg a la Conselleria de Medi Ambient; Xavier Pastor, biòleg marí i anterior director d’Oceana a Europa, i Tonyo Alcover, paleontòleg i investigador del CSIC al departament de Biodiversitat i Conservació de l’Imedea. Tot seguit, rescatarem una altra tertúlia, també dedicada a Cabrera, en aquest cas amb Miguel McMinn, biòleg i naturalista; Biel Sevilla, geògraf i naturalista, i Mercè Morató, representant del GOB en el Patronat del Parc de Cabrera.

A la segona hora recuperarem el programa dedicat a la participació de la UIB en la detecció d’ones gravitacionals i el nou descobriment d’abast mundial que, en aquest sentit, es va donar a conèixer, per segon cop, el mes de juny passat i que permetrà avançar encara més en la comprensió dels forats negres i l’origen de l’Univers. Així, sentirem de nou una entrevista a Alicia Sintes, investigadora del Grup de Relativitat i Gravitació de la UIB i que lidera l’únic grup espanyol que és membre de la col·laboració científica dels detectors LIGO (Observatori per Interferometria Làser d’Ones Gravitacionals) a Livingston, Lousiana, Hanford i Washington, als EUA.

A continuació, vos proposarem redescobrir les coves submergides amb l’espeleòleg Francesc Gràcia, a una entrevista que es va emetre el mes de febrer passat. Per aquells dies, Francesc Gràcia acabava de llegir una tesi doctoral sobre les cavitats subaquàtiques costaneres del Llevant i el Migjorn de Mallorca, llocs on Gràcia ha fet més de 1.000 dies d’immersions i ha recorregut més de 50 quilòmetres.

Després de les 13 hores serà el torn de l’humor i retrobarem diverses Entrevistes Impossibles amb Xavi Canyelles i Luis Resines dedicades als aspectes “diferents” de les ones gravitacionals; la pel·lícula de dibuixos Buscant la Dory i la llista “Top 10” de noves espècies descobertes el darrer any a tot el món. Aprofitam per desitjar-vos un feliç 2017, molta ciència i salut!

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa “En directe”. També el podeu tornar a sentir al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL