Dissabte 07 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
L’IMEDEA, 30 anys de recerca
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre 11 i 14 hores.

Aquest dissabte encetam l’any amb una tertúlia dedicada a l’Institut Mediterrani d’Estudi Avançats (IMEDEA), ara que aquest centre de recerca ha celebrat 30 anys d’història. Poc després de migdia tindrem la participació de Jorge Terrados, que és l’actual director de l’IMEDEA, i de dos investigadors d’aquest centre: Enric Tortosa, que també en va ser director, i Ananda Pascual, especialitzada en tecnologies marines i oceanografia operacional. Amb ells xerrarem del passat, present i futur de l’IMEDEA, un centre amb seu a Esporles que disposa actualment dels següents departaments i àrees de recerca: Biodiversitat i Conservació; Ecologia i Recursos Marins; Investigació del Canvi Global, i Tecnologies Marines, Oceanografia Operacional i Sostenibilitat.

A la primera hora del programa seguirem amb el nostre espai De Viatge i en aquesta ocasió anirem fins a l’Índia  amb Ana Bonilla i Luis Resines de Pelopantón, que ens explicaran com són les bodes índies, la cultura, els ritus de l’hinduisme i les tradicions d’aquest país.

Després de les 13 hores retrobarem alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer farem “Biodiversitat” amb Samuel Pinya, consultor mediambiental i professor del departament de Biologia a la UIB. Tot seguit serà el torn de l’humor amb una Tertúlia Impossible amb Xavi Canyelles i abans d’acabar farem Safareig de Ciència amb el físic Adrià García.

Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL