Dissabte 28 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Les herbes de Mallorca, tradició i ciència
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre 11 i 14 hores.

Aquest dissabte descobrirem ‘Les herbes de Mallorca’, un llibre divulgatiu de diversos autors on s’explica la singularitat d’aquesta beguda, història, plantes emprades, procés de destil·lació i consells d’ús. En xerrarem després de migdia amb el químic Pep Natta i amb l’alumna del departament de Restauració de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, Antònia Sastre, que ens prepararà un Red Drinks, un còctel que surt al llibre esmentat al qual un dels seus ingredients principals són les herbes seques de Mallorca. També comptarem amb la participació del professor del departament de Restauració de l’Escola d’Hoteleria, Llorenç Melià.

Tot seguit seguirem xerrant de plantes, però sota un altre concepte, ja que coneixerem els detalls d’un curs d’arboricultura i de plantació i manteniment d’arbres que tindrà lloc entre els dies 31 de gener i 10 de febrer, organitzat per l’Associació Balear de l’Arbre (ABA). Ens ho contarà el Salvador Cañís, professor del curs i mestre jardiner.

A la primera hora, i tot just començar el programa, farem una connexió amb l’hotel Horizonte de Palma per saber com marxa la celebració de la segona edició de Mallorca Global Game Jam, un esdeveniment internacional on els aficionats als videojocs fan una marató de 48 hores. Ens ho contarà Joan Gabriel Gomila, professor de matemàtiques a la UIB i gerent de l’empresa Frogames, que estarà envoltat per diversos gamers participants a la marató.

Després seguirem amb el nostre espai De Viatge dedicat a conèixer els llocs més llunyans del planeta i la seva relació amb la biodiversitat i altres aspectes científics. En aquesta ocasió anirem fins l’arxipèlag del Krakatoa, a Indonèsia, amb l’espeleòleg i fotògraf Tony Merino i descobrirem els volcans de Java i una muntanya que actualment ocupa el mateix lloc del famós volcà del Krakatoa.

Després de les 13 hores retrobarem alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer farem la secció Meteo amb Agustí Jansà, expert en l’estudi del clima a la Mediterrània. Tot seguit serà el torn de l’humor amb una Entrevista Impossible amb Xavi Canyelles i abans d’acabar farem Safareig de Ciència amb el físic Adrià García.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre 11 i 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i, alhora, entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL