Dijous 02 a les 21.35


UEP! COM ANAM?
Cuidarem i tastarem mens ecològics
TORNAREM AL TEMPS DELS RELLOTGES DE SOL I FAREM KOKEDAMES

Al programa més autènticament rural, genuïnament camper i arreladament pagès d’IB3, vos proposam un nou capítol d’allò més amè, gustós i curiós.

Primerament, a Llucmajor, trescarem darrere una guarda d’ovelles ben peculiar, mescla de raça manxega i autòctona. L’amo en Toni Ballador visitarà Sa Bassa Crua, un agroturisme amb molta història i que forma part del selecte grup d’explotacions que produeixen, en exclusiva, per la marca de qualitat Me Ecològic de Mallorca. Per allà, en companyia de les tres xalestes dones que es cuiden dels ramats, del conreu i l’allotjament, hi viurà una memorable jornada foravilera i, a la fi, com a recompensa pel seu esforç, acabarà tastant la suculenta carn dels animals que crien a la finca.

Al mateix temps, veurem també breus reportatges d’agricultura i continuarem amb  un gran pagès de Pina que sembra farratges als seus sementers i l’acompanyarem a ca un hortolà taujà a trasplantar bulbs de safrà als seus terrenys.

A més, amb el mestre Felip Munar ens trobarem amb un gran apassionat dels rellotges de sol que ha catalogat tots els que hi ha al terme de Felanitx i que compartirà amb tots nosaltres la seva immensa saviesa sobre aquest rústec sistema de mesurar el pas del temps que, des de l’avior, era l’únic que es podia fer servir a la ruralia.

Finalment, Vanessa Garcia, sempre ben atenta també al temps astronòmic i a les estacions, ens explicarà com hem de vigilar els cultius d’hort urbà durant l’hivern i ens ensenyarà l’ancestral art japonès de elaborar kokedames, els bonsais de pobre fets amb molsa i argila.

Uep! Com anam?, s’emetrà aquest dijous 2 de febrer les 21.35 hores, a IB3 Televisió.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials: a Twitter @IB3 i al Facebook del programa: facebook.com/uepcomanam amb l’etiqueta #UepIB3. També podeu veure els continguts en exclusiva en el canal de Youtube del programa: Uep! Com anam? IB3.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i, si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL