Dimecres 01 a les 22.00


EL SECRET DE LES PEDRES
IB3 descobreix els secrets de la Llotja de Palma
El nou capítol de la sèrie documental El Secret de les Pedres ens mostra la història i les millors anècdotes de la Llotja de Palma, un edifici monumental aixecat pels mercaders de Ciutat de Mallorca. Amb aquesta obra arquitectònica, el Col·legi de Mercaders pretén mostrar la seva importància dins la societat mallorquina de l’època en què s’aixecà, durant el segle XV.

La construcció de la Llotja de Palma ha passat a la història com un dels millors exemples del gòtic a les Illes Balears, juntament amb el Castell de Bellver i la Catedral de Mallorca. Una obra encomanada al prestigiós artista Guillem Sagrera, convertint-la en una de les seves obres mestres, atorgant grandiositat i moviment, juntament amb una delicadesa artística poc comuna. Encara avui, meravella tots els visitants. No obstant això, Sagrera va patir penúries econòmiques per promoure la seva construcció, i de fet, l’arquitecte i els mercaders van acabar en un plet judicial per no posar-se d’acord en la interpretació del contracte signat.

El programa d’avui descobreix alguns dels secrets de la seva construcció i  anècdotes desconegudes. Sens dubte, les recreacions en 3D del procés constructiu aporten un gran valor a l’espai, que mostra per primera vegada com es va dur a terme aquesta excel·lent obra arquitèctonica. A més, l’episodi ens ofereix algunes ficcions que ens permeten viure la història de més a prop i, a més, compta amb la participació de l’actor Santi Celaya, entre d’altres intèrprets, i les entrevistes a experts que més coneixen la Llotja de Palma.

El secret de les pedres, una nova sèrie formada per quatre capítols: la Catedral de Mallorca, l’Hospital de l’illa del Rei de Menorca, la Llotja de Palma i el castell de Sant Carles de Palma. La producció recrea un viatge fascinant al passat de les Illes, a partir dels edificis més emblemàtics i representatius. Una nova sèrie documental que mostra la història illenca amb recreacions ficcionades i 3D que mostra com es van aixecar aquestes fabuloses construccions, el procés tècnic i el context històric, com una fórmula per explicar els moments més convulsos i decisius de la història de Balears.

El secret de les pedres és una producció que mostra la reconstrucció virtual dels edificis en 3D, una feina acurada i rigorosa que ens permet veure edificacions que ja no existeixen, i moure’ns per dins les actuals. Es tracta d’un treball de primeríssim nivell que ha de servir per divulgar el coneixement de la nostra cultura i història  presentat per Dani Bagur. Recorrerà als experts que ens explicaran alguns dels secrets d’aquestes edificacions. A més, la història se sustenta en ficcions de com es vivia a l’època que ens apropen als personatges claus de la seva història, interpretades per Joan Miquel Artigues, Santi Celaya i Àlvar Triay, entre d’altres.

El secret de les pedres s’esmet aquest dimecres 1 de febrer a les 22.00 h. a IB3 Televisió.

Podeu fer el seguiment d’aquest programa a les xarxes socials amb l’etiqueta #ElSecretIB3. Hi trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 i al Facebook IB3org.

A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe, i també el podreu veure al servei “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL