Dissabte 04 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Fisioteràpia, postura corporal i tècnica vocal
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores.

Aquest dissabte descobrirem la relació entre la fisioteràpia i la veu, i coneixerem els detalls d’un curs dirigit a cantants i als professionals de la veu, en general. L’objectiu del curs és millorar la tècnica vocal a partir de la respiració, la postura corporal i l’eliminació de tensions involuntàries a l’hora de cantar o de fer servir la veu. En parlarem després del migdia amb Carme Garí, cantant soprano i professora de tècnica vocal, i amb Carles Expósito, fisioterapeuta especialitzat en cadenes fisiològiques i teràpia de la postura neurosensorial.

Tot seguit, coneixerem un projecte pioner sobre el microbioma bucal, Treu la Llengua, en el qual aquesta setmana han participat 150 estudiants de quatre escoles de Mallorca. El projecte consisteix a recollir mostres de saliva que després és seqüenciaran per cercar els fragments de l’ADN més comuns en bacteris i fongs. Això servirà per determinar una possible relació ambiental o d’estil de vida. Ens ho explicarà Luis Bejarano, biòleg i científic del Centre de Regulació Genòmica (CRG).

En la primera hora del programa seguirem amb el nostre espai De Viatge dedicat a conèixer els llocs més llunyans del planeta i la seva relació amb la biodiversitat i altres aspectes científics. En aquesta ocasió, anirem fins a l’arxipèlag de les Galápagos, i coneixerem la Fundació Darwin amb Guillem Félix, infermer veterinari de la Fundació Palma Aquàrium.

Després de les 13 hores, retrobarem alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer obrirem una finestra a l’Univers amb Pep Marcús, president del Club d’Observació Astronòmica Newton i vocal de l’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai. Amb ell farem la secció “Mirant el cel”. Tot seguit serà el torn de l’humor amb una Entrevista Impossible a un voltor negre amb Xavi Canyelles, Luis Resines i Miquel Amengual. En l’entrevista participarà la Fundació Vida  Silvestre Mediterrània que just aquest dissabte celebra una jornada de portes obertes a la finca de Son Pons (Campanet), per tal de donar-ne a conèixer les instal·lacions i explicar les activitats que hi realitzen.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir, gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL