Dimarts 07 a les 21.40


ZOOM
David contra Goliat
LA VEU DEL PETIT COMERÇ, AQUEST DIMARTS A IB3

L’obertura del centre comercial Fan Mallorca ha tornat a encendre el debat sobre la saturació del sector comercial a les Illes Balears, el perjudici que generen les grans superfícies sobre el petit comerç tradicional, a més de la manca o no regulació administrativa de llicències d’activitat i els seus horaris. Els temps i els hàbits de consum de la societat han canviat. Així també, l’economia familiar marcada per una greu crisi que encara perdura per a moltes butxaques.

Així les coses, quin és el panorama del comerç a Balears?, Com sobreviuen les petites superfícies?, Quin paper juguen els grans centres comercials?, És possible la convivència, o l’existència dels uns que aboca inexorablement a la desaparició dels altres?

El Zoom d’aquesta setmana, amb el títol David contra Goliat, dóna l’opinió de representants de les patronals del petit i mitjà comerç i de les grans superfícies, així com de comerciants propietaris de comerços de tota la vida que ens explicaran la seva experiència personal. Magdalena, de la Drogueria Nova situada al Coll d’en Rabassa de Palma, explica que és a punt de tancar per jubilació i que no té relleu pel negoci que heretà dels seus pares. Biel, propietari de l’emblemàtica ferreteria La Central, situada al barri de Santa Catalina de Palma ens conta com sobreviuen gràcies als canvis que ha experimentat el barri i a l’adaptació als nous temps. I a Can Cabrer, al poble d’Artà, Pep demostra com a pocs anys de jubilar-se, ell i la seva dona, han sabut trobar una nova oportunitat de negoci orientada al turisme, una botiga de comestibles de tota la vida. A Ciutadella, aprendrem de la nissaga de comerciants Comellas i de com han diversificat el negoci iniciat per la padrina i finalment, a Santa Eulària del Riu, Fernando donarà detalls de com ha modernitzat la botiga familiar gràcies a l’ajut públic.

Zoom s’emetrà aquest dimarts 7 de febrer a les 21.40h, amb la presentació de temes socials, humans, econòmics i mediambientals que preocupen i afecten la nostra societat, abordant-los en profunditat i amb el màxim rigor periodístic.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials: al Twitter @IB3, amb l’etiqueta #ZoomIB3, i al Facebook IB3org.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe. Si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL