Dissabte 11 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Dia Internacional de la Dona a la Ciència
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores.

Aquest dissabte celebrarem el Dia Internacional de la Dona a la Ciència, envoltats de dones científiques de les nostres Illes, al llarg de tot el programa, que ens explicaran els seus projectes de recerca i ens contaran el seu punt de vista sobre el paper: oportunitats, perspectives, foment de la vocació científica i en general la visibilitat de les dones investigadores dins la societat.

A la primera hora del programa, començarem com sempre amb el nostre espai De Viatge, dedicat a conèixer els llocs més llunyans del planeta i la seva relació amb la biodiversitat. En aquesta ocasió anirem fins a Xipre amb Magdalena Vicens, conservadora del Jardí Botànic de Sóller, que ens mostrarà les particularitats de la flora amenaçada d’aquesta illa del Mediterrani. A continuació, entrevistarem Ángel Miranda, investigador del Laboratori de Zoologia de la UIB, amb qui parlarem del bacteri ‘Xylella fastidiosa’.

Després de migdia rebrem una representació de l’Institut  d’Investigació Sanitària de Balears (IdISBa), que la setmana vinent posa en marxa l’exposició Investigació Biosanitària a les Illes Balears en els locals del Centre Cultural Sa Nostra a Palma. Ens visitaran Miquel Fiol, director científic de l’IdISBa; Gwendolyn Barceló, investigadora en cap del grup “Lípids en Patologia Humana”; Dora Romaguera, investigadora en cap del grup ”Fisiopatologia Cardiovascular i Epidemiologia Nutricional”, i Javier Pierola, tècnic de la Plataforma de Microscòpia de l’IdISBa.

Tot seguit, organitzarem una tertúlia amb científiques de l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (Imedea), que ens contaran les seves ‘cites ràpides’, que es faran dissabte horabaixa al CaixaForum Palma per commemorar l’11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nina a la Ciència proclamat per l’ONU. Amb aquesta activitat, les científiques de l’Imedea pretenen donar visibilitat a les dones que es dediquen a la ciència a les Balears, i mostren de manera distesa les diverses cares i perspectives de la ciència. Ens ho contaran Núria Marbà, Francesca Luculano, Raquel Vaquer, Elvira Álvarez, Anna Díaz i Gema Hernán.

Després de les 13 hores, retrobarem algunes seccions i col·laboradors habituals, com Gastrociència amb Juan Antonio Fernández, professor de cuina de l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller. Després serà el torn de l’humor amb una Entrevista Impossible amb Xavi Canyelles, i abans d’acabar farem Safareig de Ciència amb el físic Adrià García.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, d’11 a 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL