Dimecres 22 a les 21.30


DESCONEGUTS
Sebastià Llull, ‘el Samsó mallorquí’, el nou capítol inspirat en fets reals
Com molts d’homes a la pobra Mallorca de postguerra, Sebastià Llull es guanyava la vida amb les feines físiques. Però destacava, sobretot, en una cosa: era fort, molt fort, tan fort com un gegant de rondalla. Fent de picapedrer a les pedreres de marès, aixecava més pes i feia més via que els altres; excavant pous feia feina per tres homes; i sembrava arbres amb les seves pròpies mans. Tothom quedava esglaiat, tothom llevat d’ell mateix.

Empès pel context, va anar convertint les demostracions de força en la seva forma de vida, i també la de la seva encantadora dona. Va començar a Mallorca, va recórrer la península i Europa, i va arribar, fins i tot, a Amèrica del Sud.

No obstant això, la vida està plena de contradiccions i de cops amagats, i l’any 1963 es va veure afectat per un problema de salut que el va obligar a abandonar el món de l’espectacle. El Samsó mallorquí perdia la força… però mantenia la seva vitalitat, la força que tendria per sempre… tant és així que amb el temps tornà a ser campió, d’escacs i de dames.

La producció Desconeguts és una docuficció que explora les vides de 7 personatges, en alguns casos molt coneguts, de la nostra història més recent, però probablement desconeguts per a les noves generacions. Temps perduts, aventures de pel·lícula, llegendes… Desconeguts és la sèrie que ens acosta a descobrir, conèixer i gaudir d’una manera íntima el nostre passat, el record dels qui palparen altres temps,  dels seus valors, les seves obsessions, les seves pors i el seu llegat.

Desconeguts narra la història de vivències de pel·lícula desconegudes per al públic en general però que han succeït molt a prop, a la nostra terra, a les nostres Illes, al nostre entorn.

Desconeguts s’emet aquest dimecres a les 21.30h a IB3Televisió.

Podeu fer el seguiment d’aquest programa a les xarxes socials amb l’etiqueta #DesconegutsIB3. En trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 i al Facebook IB3org.

A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe, i també el podreu veure al servei “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL