Dijous 23 a les 21.35


UEP! COM ANAM?
El viatge de la taronja sollerica
Entre vaques i roses i, un viatge de Sóller a València per comercialitzar taronges

El Uep! Com anam? d’aquesta setmana serà ben rodó i ben rodat. Per començar,  Toni Ballador visitarà dues vaqueries ben diferents de Manacor: una explotació ecològica dedicada a la cria de vaques destinades a produir carn i una altra dedicada a la criança de vaques lleteres. A la primera, as Caparó des Metge, hi descobrirem una història personal commovedora i hi trobarem un jove ben agut que fa un parell d’anys va decidir fer un canvi a la seva vida i recuperar l’ofici pagès dels seus ancestres. A la segona, a l’hort de Son Suau, l’amo en Toni es farà ressò de la complicada situació que travessa el sector lleter de les illes, i també de la recent iniciativa de venda directa de llet crua que els vaquers volen posar en marxa.

Al mateix temps, trobarem també diversos pagesos en plena feina, arreu de la nostra geografia: a Algaida descobrirem un granger apassionat dels animals que va molt de glosar, a Santa Maria del Camí veurem podar unes vinyes velles amb diligència reverencial i a Bunyola visitarem uns horts on es conra la solidaritat i on es duu a terme una interessant tasca social.

D’altra banda, Felip Munar i un empresari fruiter arribat des de terres valencianes repassaran la increïble odissea de les famílies de Sóller que, a l’inici del segle XX, varen emigrar a les principals zones citricultores del País Valencià per participar-hi activament del negoci pròsper en l’exportació de taronges a França, Anglaterra i  centre d’Europa. I finalment, al preciós hort urbà de na Vanessa Garcia, reproduirem d’esqueix els rosers i aprendrem a elaborar pràctics remeis cosmètics i de salut fent servir fulles i pètals de rosa.

Uep! Com anam? s’emetrà aquest dijous 23 de febrer les 21.35 hores, a IB3 Televisió.

Vos convidam a seguir el programa a les xarxes socials: al Twitter @IB3 i al Facebook del programa: facebook.com/uepcomanam amb l’etiqueta #UepIB3. També podeu veure els continguts en exclusiva al canal de Youtube del programa: Uep! Com anam? IB3.

A la web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i, si no el podeu seguir, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL