Dissabte 25 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Harry Potter i els sistemes complexos
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Radio, de les 11 a les 14 hores.

Aquest dissabte farem el programa des del passeig de Sagrera de Palma, on IB3 Ràdio aquests dies hi tindrà instal·lat un envelat amb motiu dels actes de commemoració del Dia de les Illes Balears. A la primera hora del programa, i com cada setmana, seguirem amb el nostre espai De Viatge, dedicat a conèixer els llocs més llunyans del planeta i la seva relació amb la biodiversitat. En aquesta ocasió anirem fins a l’Stagno di Sale ‘e Porcus, a  Sardenya, i en general, els estanys i aiguamolls del Mediterrani on es troben flamencs (Phoenicopterus roseus). Els descobrirem amb l’ajuda de Jordi Muntaner, tècnic de la Conselleria de Medi Ambient, ornitòleg i naturalista.

A la segona hora del programa, organitzarem una tertúlia amb un grup d’alumnes del màster de física de sistemes complexos de l’IFISC, tots ells guanyadors del quart Pòster Party, gràcies a un estudi sobre l’anàlisi de comunitats en xarxes socials literàries a la saga de les novel·les i les pel·lícules d’El Senyor dels anells, Harry Potter i Dunne.

Després de les 13 hores, retrobarem alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer farem Patrimoni Arqueològic amb Albert Forés, divulgador, especialista en arqueologia i gestor cultural que vindrà fins a l’envelat d’IB3 Ràdio acompanyat per l’arqueòleg subaquàtic Sebastià Munar, que ens contarà tots els detalls d’un derelicte trobat recentment a més de 70 metres de profunditat en aigües de l’arxipèlag de Cabrera. Es tracta de les restes d’una embarcació romana del Baix Imperi enfonsada el segle III-IV d.C. Tot seguit serà el torn de l’humor amb una Entrevista Impossible amb Xavi Canyelles, i abans d’acabar farem Safareig de Ciència amb el físic Adrià García.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, de les 11 a les 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL