X

El Consell de Seguretat de l’ONU analitza avui la situació a Síria

21/11/2016

El Consell de Seguretat de l’ONU analitza avui la situació a Síria

iL’est d’Alep i els més de 250.000 habitants que hi viuen han quedat sense hospitals. L’Organització Mundial de la Salut denuncia que la població d’una de les àrees més assetjades pel govern sirià dependrà únicament de les petites clíniques que han sobreviscut els darrers dies als bombardejos més durs que es recorden en anys. No hi ha instal·lacions per operacions ni atenció mèdica més avançada denuncia l’OMS. Des que es va reprendre l’ofensiva del règim en aquesta zona insurgent d’Alep, fa sis dies, han mort almanco 164 civils, segons l’Observatori Sirià pels Drets Humans. Els cascos blancs, que assisteixen els civils en el mateix moment de l’atac, asseguren que els morts freguen els 300.

Després de reunir-se amb el cap de la diplomplomàcia del règim sirià, l’enviat especial de l’ONU per Síria, Staffan De Mistura, ha advertit que el temps s’està esgotant. Ha dit que el govern del país ha rebutjat de manera categòrica la proposta de preservar l’autoritat local que s’ha establert en aquesta zona. L’executiu, ha dit, també s’ha negat a evacuar els civils ferits, a subministrar aliments i medicaments a la població i a reemplaçar el metges que es troben ferits i extenuats.

Després de la trobada i per separat el Ministre d’Exteriors sirià ha assegurat no haver vist senyals per a que es puguin reprendre les converses. Pensa que el pla de les Nacions Unides premiaria els que considera terroristes, els mateixos a qui atribuiex un atac en una escola en zona no rebel.

Tampoc s’ha mostrat optimista el president sortint dels Estats Units. Barack Obama ha mantingut un encontre informal de 4 minuts amb el seu homòleg rus, Vladimir Putin, on han manifestat, les profundes diferències de les dues Administracions sobre la guerra a Síria.

21/11/2016

Comentaris:

(*) Camps obligatoris