X

Les restriccions de Medi Ambient amenacen vuit curses que mouen mils de participants a Menorca

Els organitzadors demanen alternatives per no haver-les de suspendre

22/11/2016

Les restriccions de Medi Ambient amenacen vuit curses que mouen mils de participants a Menorca

Les limitacions posades per Medi Ambient, que restringeix les curses esportives que afectin espais naturals protegits, amenaça la celebració d’almenys vuit competicions a Menorca que contribueixen decisivament a combatre l’estacionalitat turística. Una ja ha hagut de ser suspesa a Mallorca davant la inviabilitat de trobar un traçat alternatiu i els organitzadors temen que acabi passant el mateix a l’illa.

La primera prova que podria entrar en conflicte amb el nou reglament és la Trail dels Fars al febrer. Des de l’organització demanen al Govern celeritat en la delimitació de les àrees sensibles a restriccions per així tenir prou temps per modificar el traçat.

Només l’empresa Elitechip organitza a l’illa sis competicions amb un impacte econòmic de quasi 5 milions euros. Fora de temporada, atrauen més de 5.000 participants foranis, que deixen 115 euros diaris per cap. Però, per als experts, l’impacte ambiental d’aquests esportistes sobre el terreny no està quantificat, així com tampoc no s’ha tingut en compte l’erosió provocada pels altres usos quotidians dels camins i senders rurals.

En el cas concret del Camí de Cavalls, protagonista dels principals esdeveniments esportius, quedarà al marge de la normativa autonòmica degut a que el Pla Especial ja autoritza i regula les competicions en tot el seu traçat.

22/11/2016

Comentaris:

(*) Camps obligatoris