X

Els propietaris de més de 10 habitatges hauran de destinar els que estiguin buits a lloguer social

Presentat l'avantprojecte de la Llei d'Habitatge

23/11/2016

Els propietaris de més de 10 habitatges hauran de destinar els que estiguin buits a lloguer social

L’avantprojecte de Llei de l’Habitatge preveu que els pisos buits de grans propietaris hauran d’inscriure’s en un registre públic destinat al lloguer social. El text especifica que un habitatge buit és el que ha estat desocupat durant més de dos anys. L’habitatge s’haurà de posar a disposició de l’administració durant un màxim de tres anys.

Passats aquests tres anys els propietaris podran tornar a disposar de l’immoble. El text presentat defineix gran tenidor com aquell que té més de 10 habitatges. El nou règim sancionador estableix multes de fins a 30.000 euros per als propietaris que no cedeixin pisos buits. Per detectar-los, també estableix l’obligació de les companyies de llum, gas i aigua d’informar al Govern sobre habitatges sense consum durant més de dos anys. Per combatre la pobresa energètica, les companyies també hauran d’informar als serveis socials abans de procedir a talls el subministrament.

Els majors propietaris de pisos buits són els bancs. El Govern ha constatat que gairebé la meitat dels 75 habitatges que va cedir el SAREB a les Illes per destinar-los a lloguer social no són habitables.

 

23/11/2016

Comentaris:

(*) Camps obligatoris