X

El Consell de Mallorca tornarà les fiances d’enderrocs

Els expedients sumen 4 milions d'euros

09/12/2016

El Consell de Mallorca tornarà les fiances d’enderrocs

Milers de persones que varen fer obra a Mallorca entre l’any 2006 i l’any 2011 mai no han reclamat els doblers de la fiança que pagaren pels enderrocs. Ara, el Consell posa en marxa una campanya per retornar aquestes fiances a particulars i empreses, o per aprofitar els doblers.
En concret, el Consell té 4 milions d’euros de 10 mil expedients de fiances d’obra no reclamats. En els pròxims mesos contactaran per carta amb el titulars. Si presenten el rebut de Mac Insular demostrant que varen gestionar bé els enderrocs, podran recuperar els doblers. Si no, el Consell destinarà els fons als ajuntaments amb la finalitat de netejar els abocaments.
A municipis com el de Calvià s’ha intensificat el control sobre vessaments il·legals, amb la col·laboració de la policia local. Al llarg del passat estiu, es localitzaren 49 abocadors.
La zona del Cap des Falcó, on avui dematí hi havia una gelera abandonada amb aliments en estat de putrefacció, continua sent un dels punts més problemàtics. Calvià 2000 recorda que hi ha, a disposició dels veïns, un servei gratuït de recollida de trastos a domicili. Només s’ha de cridar per telèfon i, en 24 hores, passa el camió.

09/12/2016

Comentaris:

(*) Camps obligatoris