X

18:00, hora de finalització de la jornada laboral?

La mesura tendria poca repercussió al sector serveis

13/12/2016

18:00, hora de finalització de la jornada laboral?

En aquesta empresa ja fa més de 10 anys que deixaren enrere la jornada partida. Havien fet sempre de 9 a dues i de 4 a 7. Ara, pleguen a les cinc de l’horabaixa i, els divendres, a les 3.

Però canviar els costums i trobar les botigues tancades a partir de les sis de l’horabaixa com passa a altres països europeus, com Bèlgica, pot ser més complicat.

I, en una comunitat com la nostra, on el sector serveis n’és el motor principal, els sindicats apunten que la mesura tendria poca repercussió. Diuen que el que s’ha de fer ara és lluitar per aconseguir millores salarials i recuperar els drets perduts en els darrers anys. Així ho demanaran en una concentració prevista per a dijous que ve davant de la Delegació de Govern.

En general, però, la idea d’acabar la jornada laboral a les sis i poder, així, posar en pràctica la paraula “conciliació”, és una idea que el treballador acull de manera positiva.

Com també, per a molts, que s’estudiï replantejar els fusos horaris. Una possibilitat que ja va posar sobre la taula el Parlament balear abans del darrer canvi d’hora de final d’octubre.

13/12/2016

Comentaris:

(*) Camps obligatoris