X

Les dones viuen 5 anys més que els homes, fins als 85

Diagnosi del Pla d'Igualtat de dones i homes de Palma

16/12/2016

Les dones viuen 5 anys més que els homes, fins als 85

Les dones són més i, també, viuen més. Ho fan fins passats els 85. Són més de cinc anys més del que viuen ells, els homes. I això fa, també, que 7 de cada 10 persones més grans de 65 anys que viuen totes soles siguin dones.

En una dècada, les dones han endarrerit prop de 2 anys l’edat per estrenar-se en la maternitat. Si al 2004, el primer fill arribava als 28 anys i mig, al 2014 esperaven fins ben complits els 30. Ho diu la darrera diagnosi del pla d’igualtat de Palma.

L’informa apunta, a més, que elles també són les que queden, majoritàriament, al capdavant de la casa i de la família quan els fills passen a conviure amb només un dels progenitors: al 83% de les llars monoparentals, la dona és la persona adulta de referència. També són elles les que dediquen més temps a les feines de la casa.

La igualtat que hi ha en la formació no es trasllada al mercat laboral: el poder continua sent masculí; elles tenen contractes més curts i més inestabilitat i precarietat. On sí que hi ha més equilibri en la representativitat de dones i homes és en l’àmbit polític.

16/12/2016

Comentaris:

(*) Camps obligatoris