X

14.000 persones han sortit d’Alep des del començament de les evacuacions

4.500 civils i insurgents han abandonat avui l'est de la ciutat

19/12/2016

14.000 persones han sortit d’Alep des del començament de les evacuacions

Es reprenen de nou les evacuacions a Alep. 4.500 civils i insurgents, distribuïts en 51 autobusoso, han arribat avui a la ciutat d’Al Rashidí, sota el control de les autoritats sirianes.

Els serveis humanitaris els han repartit aigua i menjar i també han ofert assitència sanitària als malalats. han improvisat fogueres per protegir-los del fred i han tapat amb mantes i abrics el més petits.

Entre ells hi és Bana Alabed. La nina que es va fer famosa per contar des de twitter les conseqüències de la guerra a Síria ha arribat amb sa mare a la ciutat. La dona ha contat que ha deixat a Alep la seva ànima.

L’evacuació d’Alep va començar dijous però es va suspendre divendres enmig de les acusacions entre les parts. Fa dos dies es va aconseguir un nou pacte que incloïa l’evacuació de persones de Fua i Kefraya a canvi de la repressa del procés a Alep. Es tracta de dues ciutats de població xiíta favorables al règim d’Al Assad i assetjades pel rebels. Es pensa que d’aquí haurien sortit avui més de 500 epersones.

Les dues operacions es van suspendre ahir després que membres de les forces islamistes insurgents calassin foc a diversos autobusos que havien de traslladar part d’aquesta població a qui consideren apòstates xiïtes, segons unes imatges difoses pels mitjans locals.

Està previst que avui el Consell de Seguretat de l’ONU aprovi, de manera unànime, una resolució per desplegar observadors de les Nacions Unides a Alep. Seran treballadors de l’organisme que ja es troben a Síria. La seva tasca se centrarà a supervisar les evacuacions i l’assistència humanitària.

19/12/2016

Comentaris:

(*) Camps obligatoris