X

L’onada de fred a Europa provoca més de 20 morts

09/01/2017

L’onada de fred a Europa provoca més de 20 morts

La intensa onada de fred que travessa Europa ha provocat més de 20 morts els darrers dies a Itàlia, Polònia, Turquia i a Grècia. Fins i tot Rússia, amb temperatures de 30 graus sota zero, ha arribat a nivells que no es registraven des de fa més d’un segle.

A Polònia, almanco deu persones han mort de fred per temperatures que han caigut fins als 25 graus sota zero. Des de novembre ja han mort 65 persones. La policia cerca els sense sostre per posar-los fora de perill.

A Romania, on s’han registrat 29 graus sota zero, han mort quatre persones. Les persones sense sostre fan cua per rebre begudes calentes i roba per fer front al fred. 600 sense sostre han quedat a refugis per protegir-se de les baixes temperatures.

Itàlia continua en alerta per l’onada de fred que els darrers dies ha matat vuit persones. El fred afecta tot el país però, sobretot, el centre i el sud. Aquestes imatges aèries són d’Amatrice, la zona que va patir el terratrèmol l’any passat i que ara està totalment coberta per la neu.

A Grècia també han mort dues persones de fred per les fortes nevades i de les temperatures sota zero. Les ONG es queixen al govern grec que els immigrants del camp de refugiats de Moria no tenen mitjans per escalfar-se.

A Alemanya, les nevades i la presència de gel als carrers i a les carreteres han provocat nombrosos accidents, i es recomana als ciutadans que extremin les precaucions. I a Moscou, han arribat als 29 graus sota zero, la temperatura més baixa en més de cent anys.

09/01/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris