X

Associacions de comerciants avisen que el termini per eliminar les bosses a Palma és insuficient

La nova ordenança també preveu sancions més elevades pel tractament inadequat de residus

12/01/2017

Associacions de comerciants avisen que el termini per eliminar les bosses a Palma és insuficient

Segons preveu la nova ordenança municipal que prepara l’Ajuntament de Palma, les bosses de plàstic desapareixeran dels establiments de Ciutat l’1 de gener de l’any que ve.
Associacions de comerciants com AFEDECO, que han aportat al·legacions, són més partidàries de cobrar-les i adverteixen que els grans magatzems ho tendran més bo de fer, i fins i tot que la prohibició NO serà efectiva al petit comerç perquè, diuen, el termini és massa ajustat.

Xesca, al capdavant d’un negoci a Ciutat, explica que les comandes de bosses retolades les ha de fer per milers i es queixa que, en un any no les exhaurirà i que les de paper o plàstic biodegradable són molt més cares.
En canvi, a indrets com S’Altra Senalla , ja fa molt que apostaren per no despatxar bosses de plàstic d’un ús, i de fet, venen les alternatives, com senalles, bosses de fibra o de tela que caben a una butxaca.

Cort també posarà multes més altes pel tractament inadequat de residus

A més, l’ordenança preveu la possibilitat de substituir el pagament de sancions inferiors a 750 euros per feines de neteja per la comunitat.

12/01/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris