X

Els embassaments de Cúber i Gorg Blau estan al 102% de la seva capacitat

Es desviarà aigua a Calvià per al consum humà

23/01/2017

Els embassaments de Cúber i Gorg Blau estan al 102%25 de la seva capacitat

Els 350 litres per metre quadrat que hi han caigut durant els darrers dies fan que estigui gairebé al 103 per cent de la seva capacitat. És a dir, no tan sols està ple… sinó que vessa. L’aigua sobrepassa en 35 centímetres el seu límit…. 10 ho fa a l’embassament de Cúber, també al màxim, que es desvien cap al torrent d’Almadrà.

Una situació que no es produïa des del 2010. I una imatge que contrasta, i molt, amb  l’enregistrada ara fa just un any. Llavors, en situació d’alerta per sequera, els embassaments estaven al 27,98 per cent de la seva capacitat. El nivell més baix, però, es va assolir el passat 31 d’octubre amb un 26,21 per cent. En aquell moment es va aturar l’extracció d’aigua per evitar mals majors. I no va ser fins a final de novembre… principi de desembre, quan es va iniciar la recuperació de les reserves fins arribar al 37 per cent. Les pluges intenses de final d’any els deixaren ja al 90 per cent de la seva capacitat.

Ara, EMAYA aprofita al màxim l’aigua possible per al consum humà i, a més de subministrar-ne a Palma -que en aquests moments té un excedent de recursos- se’n desviarà també cap a Calvià.

I això és possible, diuen, gràcies a l’estat en què es troben les tres fonts que proporcionen aigua a Ciutat.

23/01/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris