X

Torrents i camps negats, des de l’aire

A Mallorca encara hi ha 6 trams de carreteres tallats

24/01/2017

Torrents i camps negats, des de l’aire

Arran del temporal dels darrers dies, el Govern central estudia aprovar una declaració de zona catastròfica. Ja s’ha posat en contacte amb la conselleria de Medi Ambient per conèixer els danys que han provocat el vent i les pluges fortes. En aquests moments, 6 trams de carretera segueixen tallats a Mallorca. Les pluges no remeten del tot, molts camps continuen negats i els torrents van molt plens. Es demana precaució.

Així de carregat baixa el torrent de Sant Miquel al seu pas pel terme municipal de Campanet. Aquí veim la força de l’aigua just en el punt on es troba l’entrada a la finca de Gabellí Petit. Aquí, a Gabellí Petit brollen les Fonts Ufanes….i d’aquí es nodreix el cabal d’aquest torrent. Unes “Fonts Ufanes” que aquests dies brollen amb més força del que estem acostumats a veure. Aquest torrent, que neix a les Ufanes acaba a S’Albufera, on precisament, des de dissabte no han aturat els problemes. La carretera que uneix Sa Pobla i la Platja de Muro, per s’Albufera, es va haver de tallar dissabte per mor del desbordament del torrent…i continuava tallada, encara aquest matí.

I així baixa el torrent d’Almadrà, al seu pas per Lloseta,….també ben carregat d’aigua. De fet, tota la que desborda de l’embassament de Cúber es desaigua per aquí. És la mesura que s’ha hagut de pendre per donar sortida a tota l’aigua que sobra als embassaments….han passat, en només uns mesos, d’estar a un quart de la seva capacitat a vessar l’aigua que ja no poden emmagatzemar.

I aquesta és encara la imatge que presenten molts camps a la zona del pla…totalment NEGATS. Així estan vora la carretera que uneix Pina i Montuïri…. i on es veu al fons, el puig de Randa. En aquesta zona encara hi havia, aquest matí…dues carreteres tallades.

24/01/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris