X

Vint detinguts en una operació contra el finançament il·legal de Convergència

02/02/2017

Vint detinguts en una operació contra el finançament il·legal de Convergència

Els escorcolls de la Guàrdia Civil han començat a primera hora del matí a tres empreses públiques de l’ajuntament de Barcelona i la Generalitat que presumptament adjudicaven contractes a canvi de comissions. Es tracta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Barcelona d’Infraestructures Minicipals i Infraestructures.cat on els agents han fet detencions i escorcolls.

Es preveuen una vintena de detencions, la majoria constructors. S’han escorcollat empreses i despatxos d’advocats a Barcelona, Lleida, Girona i Madrid. De moment, ja han estat detinguts el president del Port de Barcelona, i Fira Barcelona que ja han quedat en llibertat. Continuen detinguts dos ex-alts càrrecs de l’antigua Convergència, Francesc Sánchez i Antoni Vives. La Guàrdia Civil ha escorcollat ca seva amb cans ensinistrats en la recerca de doblers amagats

 

Antoni Vives és ex tinent de batle de Barcelona. Fa uns mesos va ser contractat per la conselleria de Turismo de les Illes per presentar-hi un estudi  sobre l’impacte econòmic d’implantar l’impost turístic.
L’operació Pika, en la qual participen 150 agents, es dirigeix contra el suposat finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya. Les investigacions apunten que aquestes companyies adjudicaven obres públiques a altres empreses a canvi d’una comissió presumptament del 3 per cent, que després es desviava a fundacions de Convergència per fer-les passar com a donatius.

02/02/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris