X

Se subhasta l’hotel Mar i Pins, fins fa uns anys propietat d’Alexander Romanov

El preu de sortida és de 12 milions d'euros

03/02/2017

Se subhasta l’hotel Mar i Pins, fins fa uns anys propietat d’Alexander Romanov

Ubicat a primera línia de costa al municipi de Calvià, en un espai privilegiat de Cala Fornells i amb accés directe a la mar, el Mar i Pins fa ja anys que està tancat. Ara es posa en subhasta pública. Ho publica el Butlletí Oficial de l’Estat.

L’edifici, de més de 4.000 metres quadrats construïts, s’ofereix per un preu inicial de poc més de 12 milions i mig d’euros. Un preu de venda de mercat, segons experts del sector immobiliari. Però, per optar a la compra, s’ha de dipositar abans una fiança mínima del 5%, devers 628.000 euros. La subhasta serà dia 28 d’aquest mes a la Delegació d’Economia i Hisenda de Palma.
El seu darrer propietari va ser Alexander Romànov. El maig passat va ser jutjat acusat de pertànyer a la Màfia Russa i de blanquejar doblers. El fiscal li demanava inicialment 17 anys de presó  i una multa milionària: més de 40 milions d’euros. L’acusava d’haver obtingut la seva fortuna fruit d’activitats il·lícites. El cas, però, es va tancar amb un acord. No es va poder demostrar la seva pertinença a cap organització criminal i Romànov va reconèixer falsedat documental, revelació de secrets i que havia blanquejat poc més d’un milió i mig d’euros.

Li rebaixaren la condemna a 3 anys i 9 mesos de presó i 4 milions 200.000 euros de multa. Una multa que va saldar entregant a canvi l’hotel. La diferència entre el preu de la multa i el preu de sortida de la subhasta és de més de 8 milions d’euros.
Alexander Romànov va comprar l’hotel el 2010 per devers 5 milions d’euros i hi va començar a fer-hi reformes. Tres anys després, però, ell i la seva família foren detinguts en el marc de l’operació “Dirieba”, que els situaven al capdavant de l’organització “Taganskaia”.

03/02/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris