X

Els operadors turístics també entren en el mercat del lloguer vacacional

La demanda nacional d'aquest tipus d'allotjament creixerà enguany un 40%, segons Aptur

09/02/2017

Els operadors turístics també entren en el mercat del lloguer vacacional

El lloguer vacacional és un mercat a l’alça que atreu de cada vegada més particulars i empreses. L’agència de viatges on line Logitravel ja hi fa feina per poder oferir aquest tipus de producte als seus clients.

També s’hi han sumat gegants del turisme, com TUI. El touroperador alemany hi entrà amb TUIVillas, on ofereix, fins i tot, pisos plurifamiliars al centre de Palma. Un tipus d’habitatge que, amb la llei actual, no pot tenir llicència per dedicar-se al lloguer turístic. Sancionar-los, ara per ara, diu el Govern que no és fàcil.

Una realitat que volen revertir amb la nova llei de lloguer turístic i a la qual s’oposa Pimem. La federació de la petita i mitjana empresa de Mallorca apunta que la norma farà desaparèixer la meitat dels habitatges turístics que hi ha ara mateix a les Illes.

Aptur, l’associació d’apartaments i habitatges de lloguer de temporada, calcula que la demanda nacional d’aquest tipus d’allotjament creixerà un 40%. Tot i això, els estrangers que opten pel lloguer turístic encara són més que els espanyols. Suposen, de fet, el 80% de la demanda. Turistes, tots ells, que s’espera que quedin a les Illes una mitjana de 7,3 dies durant la pròxima temporada.

09/02/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris