X

El Parlament debatrà si es canvia la llei de les iniciatives legislatives populars

La proposta neix de Més per Menorca

14/02/2017

El Parlament debatrà si es canvia la llei de les iniciatives legislatives populars

Les iniciatives legislatives populars es crearen el 1991 a les Balears. En aquest temps, només se n’han posades en marxa 10.
Una d’elles va ser aquesta… el GOB registrava al Parlament les més de 16.000 signatures en defensa del territori, el gener d’ara fa dos anys. De les 10 iniciatives, 4 van arribar al debat de presa en consideració… però totes van ser rebutjades. Ara, el grup Més per Menorca pretén modificar la norma per facilitar-ne l’ús.
Ara fan falta 10.000 firmes per posar en marxa una iniciativa popular…. la iniciativa planteja reduir-ho a la meitat, 5.000 firmes. I que, a més, puguin signar els majors de 16 anys residents a les illes.
El Partit Popular creu que, tot i aquestes modificacions…. no canviarà la desafecció dels ciutadans envers els polítics.
A dins l’hemicicle també ha arribat el conflicte obert entre els taxistes i el Govern per les noves línies d’autobús amb les zones turístiques. Francina Armengol ha assegurat que arribaran a un acord.
L’executiu negocia amb les empreses d’autobusos establir 4 línies més des de l’Aeroport fins a altres punts de Mallorca.

14/02/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris